Călător în România

Justificat

on 7 July 2008

Ati putea crede ca in imaginea alaturata se afla o bunica fericita ce-si ingrijeste nepotica. Va inselati. Este Adriana Iliescu, fost profesor universitar de literatură română şi scriitor de poveşti pentru copii, care la data de 16 ianuarie 2005, avand varsta de 66 de ani, a dat viata unei fetite, sanatoasa in prima faza.

Gestul disperat al femeii de a avea un mostenitor ar fi justificat chiar la o varsta asa inaintata,  insa a fost publicat faptul ca in jurul varstei de 20 de ani, studenta fiind si implicata intr-o casnicie nu chiar fericita, doamna proclamata si recunoscuta in Cartea recordurilor ca fiind cea mai in varsta mamica la acel moment, a recurs de doua ori la avort, declarand : “La acea vreme nu priveam avortul ca pe o crima, asa cum il vad acum”.

Nebunia a tinut o perioada scurta de timp, avand in prim plan interviurile acordate de aceasta doamna in presa nationala si nu numai, starea fetitei si declaratiile pro si contra acestei fapte. S-a pus problema schimbarii legislatiei in vederea adaptarii la sistemul european, lucru ce ar putea duce la interzicerea fertilizarii in vitro dupa o varsta de 50 de ani. Ulterior stirile au incetat sa vorbeasca despre starea celor doua.

Va intrebati de ce am adus acest subiect in discutie…justificat. Recent am aflat ca recordul stabilit de romanca noastra a fost doborat.

In familia indiana Panwar, Omkari [ 70 ] si Charan [ 77 ] s-au nascut prematur, prin aceleasi tratamente facute asupra femeii, gemeni, un baiat si o fata. De aceasta data nu voi posta si imaginea cu cei doi, nevrand sa va creez aceeasi stare prin care am trecut la vederea lor. Pentru curiosi si curajosi, incercati aici.

In cazul acesta situatia a fost cu totul diferita, capatand o nota religioasa pe alocuri. Cei doi batrani erau deja parintii a doua fete care de-a lungul timpului le-au oferit 5 nepoti. Insuficient pentru ca Omkari si Charan isi doreau cu ardoare un baiat care se va casatori si le va putea munci pamantul. S-au rugat divinitatii o viata pana cand au simtit nevoia sa intervina direct. Tratamentul de fertilizare a costat familia o suma importanta, acestia fiind nevoiti sa vanda din proprietati…si sa faca un credit ( asa vor avea un MOSTENITOR…un mostenitor peste ce ?! ). La controlul medicilor, gemenii au fost gasiti intr-o stare buna, desi greutatea lor este cu mult mai mica decat cea normala.  Astfel avem o noua cea mai in varsta mamica din India.

De ce s-a pus accentul pe tara de provenienta ? In India a devenit obisnuinta avortul, desi le este interzis doctorilor sa dezvaluie sexul copilului inainte de nastere, acestia o fac si parintii renunta la fete, credinta lor punand in valoare mai mult un bebelus ce va creste sa fie proprietarul si intretinatorul proprietatilor parintilor. Guvernul indian incurajeaza familiile sa nasca si creasca fete, oferindu-le bani, pentru a crea un echilibru intre reprezentantii celor doua sexe.

Domnisoarelor si doamnelor … nu va grabiti! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: