Călător în România

Amara

on 18 August 2008

Auzisem de Lacul Amara doar pe la orele de geografie din liceu. Nimeni n-a promovat vreodata turismul in aceasta statiune. Probabil ca se gasesc ceva bilete pe la Casa de Pensii. Ajunsa relativ in zona, la casa bunicilor, am insistat, din curiozitatea-mi nativa, sa mergem macar o zi acolo. Sa fiu sincera, in sat nu erau prea multe de vazut/facut, asa ca planul a fost bun de aplicare.

La 7 km de Slobozia se afla Statiunea Amara, cu putine indicatoare in acest sens. Sunt doua zone pt turisti : una pt camping, neamenajata totusi in acest scop, dar spun ca ar fi pt camping din ce am vazut ca se face acolo, si inca o zona cu plaja, hotel si terasa, putin mai departe de prima. Pt aceasta zona sunt indicatoare catre Plaja Splendid.

Ce gasiti acolo ? Nu prea multe, dar liniste si curatenie exista, spre deosebire de alte posibile destinatii de vacanta. Pretul biletului de intrare pe plaja este de 5 ron/pers si sunt puse la dispozitie urmatoarele : sezlong cu umbreluta (daca ai noroc sa prinzi umbrelutele care mai functioneaza), dusuri, toalete, o piscina pt copii (1,5 m adancime) si lacul spre acces liber pt namol si balaceala.

Pe plaja exista de asemenea si o terasa, pt bauturile racoritoare, inghetata si nu numai. Preturile nu sunt deloc exagerate:

Apa plata/carbogazoasa – 0,5l – 2 ron

Inghetata – vafa/cornet/pe bat – max 3 ron

Bere de la dozator – Skol – 2,5 ron

Am ajuns acolo intr-o zi de vineri. Sper ca asta ar fi motivul pt care era totul asa liber si aerisit, am gasit si loc de parcare, la umbra. Daca doreste cineva sa mearga acolo doar pentru corpuri innomolite…va ramane dezamagit, pt ca majoritatea sunt pensionari care obisnuiesc sa se trateze in acest sens.

Daca se intampla ca statiunea sa va convinga sa ramaneti peste noapte, sau mai multe zile, va puteti caza la Hotel Ialomita ***, la urmatoarele tarife :

Apartament – 50 euro – 175 ron

Camera dubla – 40 euro – 140 ron

Camera single – 35 euro – 120 ron

Desigur ca fiecare varianta de cazare include in pret micul dejun si accesul la plaja. Numarul de telefon la care puteti primi mai multe informatii este 0243 266 259.

Mai multe poze din aceeasi locatie puteti vedea dand click aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: