Călător în România

Baile Herculane

on 2 September 2008

De data asta nu am mai anuntat oficial lipsa…dar nimeni nu s-a plans. Dupa Voineasa si Amara ce putea sa urmeze ? O alta statiune mai putin vizitata, care a avut la un moment dat o perioada de glorie. Urmeaza “reportajul” despre Baile Herculane.

Localizare si cai de acces:

Statiunea, integrata in Parcul National Valea Cernei-Domogled, este situata in sud-vestul Romaniei (Judetul Caras-Severin), pe Valea Cernei, intre Muntii Mehedinti in est si Muntii Cernei in vest, la 41 km nord-vest de Municipiul Drobeta -Turnu Severin. Accesul  este relativ facil, depinde din ce localitate priviti situatia. Puteti  alege DN 6 (E 70), ce leaga Bucurestiul de vestul tarii, Baile  Herculane fiind la 5 km de acest drum, sau trenul de pe ruta Bucuresti -Timisoara -Budapesta, iar punctul de oprire este in  gara Herculane. Nu stiu daca mai este nevoie sa scriu si ce  aeroporturi sunt in zona, dar in Baile Herculane se poate ajunge,  scurtand distanta cu avionul, daca aterizati in Caransebes (80 km  ramasi pana in statiune), Craiova (160 km) sau Timisoara (170 km).

Cazare si masa:

Sunt multe hoteluri parasite, altele intr-o falsa renovare (in sensul ca nu vezi tipenie de zugrav sau mester Manole prin preajma, doar termopanele napadite de buruieni) ce lupta cu timpul printre vilutele si pensiunile construite destul de recent. Locuri de cazare gasiti cu siguranta, in orice moment, si preturile sunt rezonabile. Sunt si localnicii care stau prin parcari, care au la dispozitie camere de inchiriat cu 60-70 ron.

Din punct de vedere al hranei iar nu intalnim probleme. In centrul statiunii exista un soi de complex comercial cu diverse terase si berarii unde mancarea este buna,in cantitati suficiente pt a potoli foamea si ieftina, un pranz complet nedepasind suma de 20 ron/persoana si berea la halba este doar 2 ron. De asemenea puteti apela si la o alimentatie bazata pe fructe…chiar ecologice si din nou va spun ca preturile sunt destul de prietenoase. Calitatea serviciilor nu este impecabila, dar daca dispui de o doza nu exagerata de toleranta, vei putea ramane multumit de ceea ce gasesti acolo.

Obiective turistice, in sensul larg al expresiei:

In statiunea propriu-zisa aveti de vazut Muzeul Nicolae Cerna, arborele monument al naturii : sequoia, statuia lui Hercules din piata cu acelasi nume si izvoarele termale sau sulfuroase. Si ca tot veni vorba…izvoarele sulfuroase sunt o problema, in sensul ca emana un miros specific, relativ suportabil, in unele zone. Inainte sa prezint traseele turistice ce se pot face din zona, vreau sa mentionez faptul ca daca ajungeti in Baile Herculane, trebuie sa mergeti si in Orsova pentru croaziera pe Dunare (33ron/persoana) si manastirea Sfanta Ana.

Traseele promise:

*Biserica catolica – Grota cu aburi
*Hotel Cerna – Crucea alba
*Izvorul Diana – Izvorul Munk – Cracu lui Arendasu – Platoul Coronini
*Liceul Hercules – Cheile Prolazului – Valea Feregari – Varful Colariu
*Pecinisca – Pestera Gaura Ungurului – Cheile Peciniscai
*Hotel Roman – Grota haiducilor – Foisorul verde – Platoul Coronini
*Baile Herculane – km 5 – Strand 7 izvoare – Piatra Banitei – Culmea mare
*Baile Herculane – Crucea Ghizelei – Ogasu lui Roset – Cascada Cociu

Zona este superba, dar nimeni nu vrea sa profite de asta, sa investeasca, sa scoata la lumina ce a fost candva statiunea Baile Herculane, o comoara a tarii noastre. Poetul Laurian Stănchescu a avut initiativa unui mars cultural in zona, primul de acest gen in lume, pentru a atrage atentia, speram persoanelor potrivite, spre valorile ce risca sa se piarda pt totdeauna.

Nota : cuvintele sau grupurile de cuvinte care apar scrise cu o culoare aparte ascund link-uri catre pagini unde puteti gasi mai multe poze sau detalii legate de zona respectiva.

Advertisements

5 responses to “Baile Herculane

 1. Cristina Pantazi says:

  Multumesc.
  Ma bucur sa gasesc un site al unei vile din Baile Herculane. Astept sa adaugati mai multe poze la galerie.

  Numai bine si o vara plina de turisti!

  • izabella says:

   Felicitari pentru site-ul facut.
   Si eu am vizitat anul trecut statiunea si am fost foarte multumita de peisaj e un loc de nedescris cu cuvinte , pacat de cladirile lasate in paragina, dar merita vizitat.

 2. Am adaugat poze la site-ul de mai sus dar am creat si unul nou pe domeniu .ro

  http://cazarelaherculane.ro

 3. […] N.B. : Unele imagini sunt din 2008, cand am vizitat manastirea Tismana si manastirea Polovragi, intorcandu-ne din Baile Herculane. Articol spre amintire. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: