Călător în România

Am numarat toamna

on 27 September 2008

Ca in fiecare an de pana acum, inceputul de toamna a insemnat pt mine si must, nuci, pere, mere, foarte multi struguri si o atmosfera de festival in curtea casei bunicilor. Bunicii au pierit, casa s-a pustiit, curtea nu mai e plina de viata ca odinioara, dar incercam sa pastram obiceiul culesului viei, iar de sarbatoarea Craciunului putem ciocni un pahar de vin, productie proprie.

Curtea e generoasa, ofera loc pt o livada, doua parcelute de vie, o mini-gradina de legume, si mai este ceva trifoi pt pasarile vecinilor. Toate puse si ingrijite in aminitirea bunicilor, care au luptat pt a lasa ceva in urma lor. Drept recunostinta, aducem un omagiu prin incercarea de a nu le face simtita lipsa, desi in sufletele noastre un dor profund va ramane vesnic.

Bunica m-a rasfatat cu paine calda, proaspat scoasa din cuptor, must si miez de nuca. Si acum am avut acelasi meniu, dar nu mai au gustul de pe atunci, simtit de un copil inconjurat de dragoste si viata curata. Urmau povestile cu animalele padurii care isi faceau provizii pentru iarna si un somn dulce pana dimineata.

Mi-e dor si doare…dar viata merge mai departe, intr-un ritm pe care ni-l alegem. Poate alert, poate melancolic…trecutul ramane si ne-a facut ceea ce suntem azi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: