Călător în România

Valea Iazurilor

on 13 October 2008

Cred ca ar fi cazul sa ne cumparam si ceva undite. Sunt atatea lacuri in apropiere de Bucuresti, cate n-ati fi crezut vreodata. Am mai descoperit o zona de agrement in comuna Belciugatele, sat Candeasca. Adica 20 km de capitala, in judetul Calarasi. Nu va ingrijorati de traseu pt ca, din fericire si spiritul proprietarului, acolo unde trebuie sa schimbati directia de mers, sunteti ghidati de indicatoare spre complex. Partea mai delicata apare cand, dupa ce lasati primaria comunei in urma, se termina asfaltul. Pe noi ne-a descurajat putin acest fapt, mai ales pt ca nu stiam exact ce vom gasi. Citisem diverse pe net, dar nu erau pareri ale unor persoane ce fusesera acolo, ci doar prezentari comerciale.

Cu putintica rabdare, va descurcati si cu drumul de piatra ca sa ajungeti la Valea Iazurilor situat pe malul a trei lacuri in suprafata totala de 8,6 ha amenajate cu pontoane, foisoare, umbrelute. Desi intreg proiectul nu este finalizat, se vede ca cineva se ocupa serios de ingrijirea imprejurimilor. Undeva in spatele pensiunii sta mandru un panou care anunta ca 200 000 euro au venit prin programul SAPARD, de la Uniunea Europeana, spre finantare. Sistemul asta chiar functioneaza…

Si daca tot am adus vorba de bani, sa va scriu tarifele ce le-am gasit afisate pe acolo :

Cazare ***:

<>12 camere cu TV LCD cu antena satelit, aer conditionat, internet, grup sanitar propriu: Luni-Joi:160 RON/noapte si Vineri-Duminica : 180 RON/noapte.

<>5 apartamente(dormitor si living) cu TV LCD cu antena satelit, aer conditionat, internet, grup sanitar propriu: Luni-Joi: 250 RON/noapte si Vineri-Duminica : 280 RON/noapte.

Preturile cazarii includ accesul la sauna, jacuzzi si sala de fitness. Separat se poate beneficia de aceste servicii cu pretul a 30 RON/zi sau cu abonamentul de 180 RON/luna. Exista si o sala de conferinte cu o capacitate de maximum 100 de persoane, iar pretul este negociabil in functie de serviciile consumate. Oricum, mi se pare de-a dreptul un basm sa discutam despre conferinte tinute acolo…asta pana cand apare asfaltul pana la scara pensiunii. Totusi, daca cineva este incantat de idee, n-are decat sa sune la urmatoarele numere de telefon, pt detalii : 0788.899.899 sau 0788.158.925 sau 0788.286.550[persoana de contact: Negru Claudiu].

Ce mi s-a parut de-a dreptul deosebit a fost amenajarea restaurantului. In imaginea din stanga vedeti barul care se afla in interiorul unei corabii amplasate langa
restaurantul cu o capacitate de 110 persoane. Astfel, se pot organiza petreceri private, revelioane, intalniri de afaceri, receptii, mese de protocol, intr-un cadru natural aparte. Se servesc mancaruri traditionale romanesti si cu specific pescaresc preparate in mare parte la cuptor si gratar cu lemne iar protapul si pirostriile fac parte din dotare.

Povestea am inceput-o cu o frustrare legata de pescuit. E ceva ce n-am facut in viata mea, nu cred ca m-ar pasiona, dar ma tenteaza intr-o oarecare masura. Dati click pe imaginea din dreapta pt a citi regulamentul pe care trebuie sa-l respectati daca vreti sa va incercati maiestria in arta pescuitului.

Mai multe poze sunt aici. Ma intreb : oare mai sunt zone asa frumoase in jurul Bucurestiului ce ne-au ramas nedescoperite ? Alaturi de prietenul nostru de calatorii, care ne-a adus o pata de culoare pt week-enduri, am devenit un cercetas pasionat, care si-a promis ca nu renunta.

“Departe de haos, aproape de Bucuresti”, acesta este motto-ul complexului Valea Iazurilor, scurt si la obiect, sugereaza ce ne dorim pt un sfarsit de saptamana odihnitor, dar iesit din banalitate.

Advertisements

2 responses to “Valea Iazurilor

  1. Anonymous says:

    aham…si cu cat ai fost platita sa scrii asa frumos de Valea Iazurilor? Am fost acolo recent…e un dezastru de la personal, la restaurant, la amenajari..tot! Urla a turism romanesc de doi bani!

  2. Cristina Pantazi says:

    Dragă vizitator anonim, din câte poți vedea, articolul a fost publicat în 2008.
    Impresiile și fotografiile prezentate aici sunt după o vizită petrecută în acea perioadă.

    Regret să aflu că situația s-a înrăutățit acolo; părea să fie o zonă cu mult potențial, preluată de oameni entuziaști.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: