Călător în România

Savorile Toamnei

on 19 October 2008

La finalul acestei saptamani n-am mai iesit din Bucuresti. Cursurile de la ASE, raceala si vremea urata care se anunta ne-au tinut in capitala, fara aventuri. Asa ca am cautat evenimente ce au loc in oras. Fiind toamna, peste tot in tara se tin festivaluri dedicate sezonului.

In perioada 17-19 octombrie, in parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR) din strada Liviu Rebreanu, cartierul Titan s-a desfasurat programul cultural “Savorile Toamnei”. Evenimentul a fost realizat de primaria sectorului 3 in parteneriat cu Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica BIO ROMANIA si Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”.

Festivalul a adus mesteri populari din toate colturile tarii sa expuna ceea ce au mai bun si specific. Cojoace, cuverturi, masti colorate si vesele, costume populare, papusi si vase de lut de toate dimensiunile au stat mandre sub razele soarelui sa aduca aminte bucurestenilor ce inseamna traditia si obiceiurile tarii noastre.

Intr-un cort special asezat pe platou, se gaseau bucate traditionale pentru toate varstele si gusturile. Carnaciori oltenesti, salam de Sibiu, cascaval afumat si miere, cozonaci, prajituri cu mac, turta dulce au avut cel mai mare succes, constituind o adevarata atractie pt toti vizitatorii. Nu am acordat prea multa atentie preturilor, care oricum erau ridicate, dar s-a parut ca nici ceilalti nu acordau, cumparand cate putin de la fiecare masuta cu bunatati. Va dati seama ca parintii care au venit in parc cu copii, nu au scapat fara scenete daca n-au vrut sa le cumpere turta dulce, cate una din fiecare forma (casute, stelute,inimioare, etc.)

Cu aceasta ocazie, parcul nostru modest a fost plin de viata, veselie, muzica populara, dans. A reusit sa scoata pe multi din case, sa-si petreaca duminica, intr-o plimbare linistita cu familia in formula aproape completa. Mai multe poze legate strict de eveniment gasiti la acest link. Si daca tot am avut sansa de a revedea parcul, am stat mai mult timp la sedinta foto.
O doamna toamna cocheta, senina si cu bratele deschise calde deocamdata.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: