Călător în România

A bit of defence

on 22 October 2008

Pe data de 31 octombrie 2008, Bitdefender Romania vine la Facultatea de Matematica si Informatica, Universitate Bucuresti. Ca subiecte principale, vor fi atinse urmatoarele : grupul de companii Softwin, misiune si valori, cariera in Bitdefender, amenintarile informatice de astazi, Bitdefender – leader in tehnologie, gama de solutii si Bitdefender 2009. Pe langa povestea de succes, serviciile de calitate oferite in 100 de tari ale lumii si cat este de frumos sa lucrezi in echipa Bitdefender, va fi prezentat si cel mai nou pachet de antivirus, scotandu-i-se in evidenta avantajele.

Coincidenta face ca in etapa 9 a concursului PCNews.ro avem urmatoarea tema : ” Pentru a putea participa la etapa BitDefender din concurs, te invitam sa testezi produsul. Descarci versiunea de trial a produsului de top al suitei – BitDefender Total Security 2009 de aici: http://www.bitdefender.ro/2009 si timp de o luna beneficiezi de toate functionalitatile unei solutii achizitionate cu licenta. “Joaca-te” cu aceasta solutie de securitate vreme de 2 saptamani si apoi iti vom da dreptul la replica.” Zis si facut!

Asistarea la instalare se face implicit in romana fara posibilitatea de a schimba limba, valabil, sper, doar la versiunile de testare. Pt a avansa in proces, trebuie dezinstalat antivirusul pe care il aveam si dezactivat firewallul, pe motiv ca Bitdefenderul vine cu unul propriu avansat. Ma anunta ca imi ofera o protectie profesionista impotriva oricarui program viral, folosind motoare de scanare robuste, certificate de ICSA Labs, Virus Bulletin, Checkmark, Checkvirus si TUV.

In contractul de licenta, termenii si conditiile pe care nimeni nu le citeste la instalarea unui soft, sta scris pe la jumatate ca “Bitdefender nu garanteaza functionarea neintrerupta a produsului, lipsa erorilor sau posibilitatea corectarii acestora. Bitdefender nu garanteaza ca Bitdefender va va satisface cerintele. Acest soft poate contine erori si nu este proiectat sau destinat utilizarii intr-un mediu cu grad mare de risc si care necesita o performanta sau functionare in conditii de securitate absoluta.” Atunci cui e destinat ? Persoanelor care au PC-uri pe post de suport pt mileuri si bibelouri? Celor care doar se joaca solitaire o data pe saptamana ? Mda…aveti grija cu ce sunteti de acord de-acum incolo.

Dupa un restart cerut, apare asistentul de configurare cu cei 9 pasi de facut setari. Rabdare…putintica rabdare sa ai si e totul bine…Modul de vizualizare al interfetei anitivirusului are doua functii : de baza sau avansat. Desigur ca aleg modul avansat. Mai departe apare facilitatea modulul control identitate care permite sa pastrati anumite date confidentiale, care vor fi criptate sub datele de identificare ale contului Windows curent. Pasul 5 : alegerea dintre control copil/adolescent/parental in functie de contul vostru de pe Windows: Daca esti administrator, alegi control parental pt a supraveghea accesul la Internet si la anumite aplicatii ale tuturor utilizatorilor calculatorului.

In continuare selectez optiunea de a se trimite rapoartele cu virusii gasiti catre Bitdefender si raman amuzata in fata unei expresii tare ciudate. Nu stiam ca poate sa sune in halul asta in romana : Activeaza Detectia epidemiilor virale de catre Bitdefender. Epidemii virale??? Nu stiam ca au in echipa si medici primari.

Nu ma plang…chiar imi place sa mi se ofere atatea optiuni, sa am impresia de control si putere asupra softului, dar tind sa cred ca in cazul configurarii Bitdefenderului, se intrece masura. Sa facem o actualizare si o scanare a sistemului.

Problema care necesita atentia mea era faptul ca nu se efectuase o scanare a sistemului, niciodata. Doar o facusem inainte sa se finalizeze configurarea. E confuz saracutul. Oricum, nu va recomand cel mai nou produs Bitdefender, cu toate faciliatile si inovatile pe care le aduce in materie de antivirus. Doar complica utilizarea, incetineste sistemul si la fiecare pornire trebuie sa ii acordati atentie pt probleme pe care le intampina din cauza ca nu poate sa isi faca niste setari de activare a functiilor automat.

A fost prima experienta de testare a unui antivirus Bitdefender, am facut-o pt concurs, speram sa fie ceva mai interesant. Acum caut in minunatul panou de control, unde scrie dezinstalare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: