Călător în România

Castelul fara costum

on 2 November 2008

img_9520

“Dumnezeu are intotdeauna ultimul cuvant”. Ni se tot dovedeste. Prognozele meteo de pe toate site-urile indicau vreme insorita, cu o maxima de 17 grade Celsius, in Bran, judetul Brasov. De ce tocmai Bran? De ce nu? Anii trec peste oameni, natura, monumente si toate se schimba. Cu putina bunavointa poti sa tii pasul cu ele, sa pui punctul si virgula in paginile de istorie.

Din pacate se intampla sa ramanem neputinciosi in fata tendintelor, intereselor sau pur si simplu ne ratacim pe drum. Castelul Bran si-a pierdut din farmec, din mister si din acel spirit de legenda. Turisti de prin toate colturile lumii vin sa-si satisfaca o curiozitate fondata pe diverse povestioare care circula pe internet, sa se sperie de mastile de img_9540groaza din targ, in principiu sa faca poze si sa cheltuie pe diverse suveniruri.

Adevarul e ca majoritatea celor de peste ocean asociaza Romania cu Gica Hagi, Nadia Comaneci sau Dracula. Insa, odata ajunsi la fata locului, fiecare trebuie sa se descurce cu deschiderea larga a asezamantului istoric. Cateva indicatoare spre castel, muzeu si casa de bilete. Doamnele vanzatoare din targ, spun pretul obiectului care te intereseaza in romana si engleza, din reflex, indiferent de cum arati. Poti sa te simti bine, avand impresia ca esti intr-o locatie de nivel european. De la animalute din plus, pana la cascaval afumat, toate asteapta cu drag pofticiosii.

Autocare cu turisti de toate varstele sau cetateniile soseau in parcare, zona se aglomera. Semne bune. Ma intreb insa : Unde se duc banii de pe biletele de intrare ?

12 ron -> adulti ; 6 ron -> studenti/elevi/militari plus tarifele speciale pt fotografiat sau filmat, amator sau profesionist.

img_9556Desi ploaia se pornise, oamenii nu au renuntat la scopul vizitei lor, din pacate devenind una mai scurta decat isi doreau initial. Toamna a invaluit imprejurimile castelului in culori calde, placute, astfel tentatia de a-ti scoate aparatul foto era mare. Poze mai multe, din diverse locatii le gasiti aici, site-ul cu care v-am obisnuit pt albumele foto.

Traseul in sine a facut calatoria placuta : Bucuresti – Ploiesti – Campina – Sinaia – Busteni – Azuga – Predeal – Brasov – Rasnov – Bran – Moeciu – Fundata – Rucar – Dragoslavele – Campulung – Targoviste – Bucuresti. In 10 ore, cu opririle aferente pt pozat/mancat/vizitat, reusesti sa treci prin toate formele de relief. Vitezomanii ar suferii groaznic pe acest traseu, din cauza calitatii nu tocmai extraordinare a soselelor,mai ales daca nu pornesti la drum pt natura, ci doar pt obosirea cailor putere ai masinii.

Pasiune, aparatul foto cu acumulatorii incarcati, minte libera, termos cu ceai fierbinte, o masina bunicica, compania placuta a unei persoane care te intelege si iti impartaseste dorintele sunt doar cateva din ingredientele unei calatorii reusite. Curaj!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: