Călător în România

Esenta

on 6 November 2008

Cand pasiunea intalneste creatia si noi, oameni simpli, ne putem bucura de ea, simtim ca suntem vii. Concertele live sunt probe de foc pt artistii ce-si doresc longevitate. Sunt pusi fata in fata atat fanii, devoratorii de muzica, cat si cantaretul sau trupa care s-au pregatit pt un show exceptional. Maturitatea de a-ti asuma responsabilitatea muncii pe care o depui sta in a arata respectul fata de cei care te finanteaza sa continui, te sustin si daca stii sa le castigi increderea, vor fi alaturi de tine si cand inspiratia iti lipseste. Aprecierea si multumirile lor le vei simti in emotia cu care-ti fredoneaza melodiile, puterea cu care aplauda la sfarsit si-ti cer innebuniti sa mai canti macar o piesa.

Intr-un concert sustinut la Paris, in 2002, Lara Fabian a cantat “Je t’aime” acompaniata de sala. Printre lacrimi si emotii puternice a reusit sa duca la bun sfarsit melodia, ramanand profund impresionata de spectatorii sai.

Nu stiu exact care este sentimentul trait de acesti artisti, care-si primesc roadele din admiratia si sustinerea publicului. Cum este sa aduni atati oameni cat sa nu incapa intr-un stadion din Londra. Robbie Williams in vara anului 2003 a strans 350 000 de spectatori intr-un concert din Knebworth.

In Romania, foarte rar, spre deloc, vezi un concert pregatit serios, cu repetitii, zeci de sunetisti, orchestra, tinute elegante. La moda este playback-ul, artistul ajunge cu 10 minute inainte de prestatie si uite asa iese programul artistic. “Succesul este 90% transpiratie si 10% inspiratie”. Cativa artisti de talie mondiala se iau in serios, pun la cale concerte adevarate, complexe. Vedeti si auziti “My heart will go on” a lui Celine Dion.

Fie ca esti fan sau nu, sigur ai auzit de Queen. Daca iti mai place sa navighezi pe net poate ai dat si de vreun moment din vestitul concert de pe Wembley din 1986. Mi-a fost greu sa aleg doar o piesa din acel concert minunat. “A kind of magic” vine perfect pt o incheiere a acestui articol ce se vrea a reimprospata magia muzicii, a legaturii dintre artist si public, a esentei misiunii fiecaruia.

Advertisements

One response to “Esenta

  1. Cristi T. says:

    E incredibil ce reusesc sa faca acesti artisti. Tot ce daruiesc ei, primesc inmiit. Forta publicului e imensa, iar la Fabian se vede cel mai bine asta cand se inverseaza rolurile si ea devine ecoul publicului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: