Călător în România

Vista sucks more than Dracula

on 13 November 2008

Universitatea Bucuresti a investit anul acesta in tehnologizarea amfiteatrelor, prin dotarea lor, printre altele, si cu PC-uri pe care este instalat sistemul de operare Windows Vista. Astfel, profesorii nu mai folosesc tabla, creta si buretele. Vin cu documente Word sau PDF pregatite sau redactate pe loc, anume suportul de curs, partea teoretica fiind sustinuta electronic.

O intamplare oarecum hilara a avut loc azi, in timpul cursului de Sisteme de Operare, culmea. Dl. profesor A.Baranga ne povestea despre sincronizarea proceselor, tastand cuvintele cheie intr-un wordpad. La un moment dat a parasit catedra, pt o abordare mai directa.

Am observat, cu ajutorul video-proiectorului, ca pe monitorul calculatorului aparuse un alert prin care utilizatorul era intrebat daca vrea sa salveze documentul aflat in editare. Apoi sistemul s-a restartat, fara sa anunte de ce, fara sa astepte raspunsul la acel alert. Si noi si profesorul am ramas surprinsi. Dupa care apare mesajul prin care eram instiintati despre progresul update-ului pe care sistemul si-l facea automat.

“Ce e asta? Sa-mi spuneti cum scap de ea!”. Un profesor care a scris carti despre sistemul de operare UNIX, si nu numai, a lucrat la proiecte din strainatate, se poate numi specialist in acest domeniu. Poate sa recunoasca un sistem de operare de calitate cand are de-a face cu unul. Desigur ca n-a putut sa dezactiveze automatic updates, fiind logat pe cont de guest, nu de administrator. Esentialul ramane faptul ca Vista nu face decat sa impiedice procesul de educatie. 😛

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: