Călător în România

Duminica linistita

on 15 November 2008

Am intrat in Postul Craciunului. Din punct de vedere al alimentatiei, este un post mai usor fata de cel al Pastelui, asteptandu-se o sarbatoare care ne bucura sufletele in fiecare an, nasterea lui Iisus Hristos. El este practicat din cele mai vechi timpuri pentru recapatarea sanatatii, pentru mentinerea tineretii si pentru iluminarea spirituala. Postul trebuie insotit si de rugaciune, fapte bune. Este o perioada care ar trebui sa va indemne la iertare, uitarea greselilor facute de cei la care tineti, sa incercati sa pastrati armonia in jurul vostru. Ma gandeam ca poate ati vrea sa mergeti, macar duminica, intr-un loc linistit. Nimic mai potrivit decat o sfanta manastire.

In judetul Prahova gasiti Manastirea Pissiota, ingrijita si insufletita de 12 maicute si un preot duhovnic. Cum ajungeti mai exact acolo ? Plecand din Bucuresti, pe DN1, in localitatea Potigrafu exista un indicator pe care scrie Manastirea Pisiota si daca il urmati, la 9 km ajungeti la destinatie.

Din pacate, acel drum din Potigrafu pana la manastire, in comuna Poienarii Burchii, n-a mai fost renovat de mult, si s-ar putea sa va descurajeze. Va asigur ca merita efortul. Veti ajunge intr-un “colt de rai” unde se gasesc flori de toate culorile, un izvor, un pod de lemn, dar si caprioare, struti,pauni,fazani etc.

Maicutele au amenajat o mini gradina zoo si se ingrijesc de ea cu seriozitate, asta se observa de la prima vedere prin curatenia si sanatatea animalutelor.

Mobilierul bisericii, din 1928, este sculptat din lemn de stejar cu motive nationale. Pardoseala este din marmura rosie de Carrara, iar sub fundatia bisericii sunt criptele din marmura ale ctitorilor. Tot aici este amenajat un frumos muzeu de carte veche religioasa si obiecte de cult.

Mai multe poze de la manastire, gasiti aici. Un week-end placut!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: