Călător în România

Sa voteze tinerii

on 26 November 2008

Tinerii vor beneficia de o calatorie dus-intors gratuita pe calea ferata, catre si dinspre localitatea de domiciliu, cu trenul Rapid, la clasa a II-a, in perioada 28 noiembrie-1 decembrie 2008, pentru a putea vota in localitatea de domiciliu.

Prevederea este inclusa intr-un proiect de hotarare de guvern privind facilitarea exercitarii dreptului de vot la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 de catre tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani.

Actul normativ este pregatit pentru a fi inclus pe ordinea de zi a sedintei de azi a Guvernului. Tot din presa aflu ca facultatile au afisat la secretariat, un ordin de ministru prin care studentii pot solicita in baza unei cereri depuse la secretariat, zile libere – 27, 28 noiembrie – cu recuperarea ulterioara, pentru deplasarea la domiciliu in vederea informarii asupra candidatilor si a exercitarii dreptului de vot.

Sa speram ca vor fi publicate mai multe informatii despre modalitatea de procurare a biletelor de tren si daca este valabila norma doar pt studentii cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani. Ideea in sine e buna pt ca suntem constienti cu totii de dorinta arzatoare a tinerilor de a vota pe 30 noiembrie. Macar sa mai ajunga si ei pe acasa, 3-4 zile.

UPDATE :

Călătoria gratuită dus‑întors cu trenul se poate efectua spre şi dinspre localităţile de domiciliu o singură dată, pe baza cărţii de identitate, cu tren personal, accelerat sau rapid la clasa a II‑a. “Scopul acestei iniţiative este acela de a facilita exprimarea votului în localităţile de domiciliu. Precizăm că întoarcerea se va efectua numai în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, iar biletul nu poate fi folosit după 1 decembrie”, au arătat reprezentanţii CFR Călători. Pasagerii pot solicita informaţii suplimentare la staţiile şi agenţiile CFR.

Pe biletul de călătorie eliberat se va menţiona numele şi prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, localitatea de domiciliu menţionată în actul de identitate.

Operatorii de transport feroviar care asigură transportul acestor categorii de persoane vor prezenta la Ministerul Transporturilor – Direcţia Generală Economică şi Buget o situaţie a călătorilor care au beneficiat de această gratuitate, pe baza căreia vor recupera contravaloarea biletelor de la bugetul de stat al Ministerului Transporturilor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: