Călător în România

Manastirea Buna Vestire, Pătrângeni

on 23 August 2010

Manastirea Buna Vestire, Patrangeni, judetul AlbaManastirea Buna Vestire din Patrangeni, construita in anul 1910, este situata pe soseaua Alba-Iulia-Zlatna-Abrud-Campeni, la 32 km de Alba-Iulia, 2 km nord-vest de orasul Zlatna si numai la circa 0,5 km de halta CFR Patrangeni (penultima statie).

Manastirea Buna Vestire, Patrangeni, AlbaDin statia de autobuze Patrangeni, se merge inapoi 200 m, se traverseaza la dreapta paraul Ampoiul si dupa 1,5 km suntem in manastire. Drumul de piatra se continua pana in satul Valea Mica. Credinciosii care nu dispun de mijloace de transport proprii au la dispozitie autobuze de transport public, cu statie in Patrangeni, acestea sosind dinspre Alba-Iulia sau dinspre Abrud-Campeni. Cu trenul, pana in halta Patrangeni, se poate veni numai dinspre Alba-Iulia.

Manastirea Buna Vestire, Patrangeni, AlbaAsezamantul este construit in mijlocul padurii, departe de zgomotele create de oameni sau industrie, dar destul de aproape fata de sosea si linia ferata.

Manastirea Buna Vestire, Patrangeni, AlbaAnul acesta in august, la manastirea Buna Vestire din Patrangeni, s-a desfasurat cea de-a V-a editie a Taberei de Iconografie si Pictura Religioasa.

Tabara de iconografie si pictura religioasa la Manastirea Patrangeni din judetul Alba

Tabara de iconografie si pictura religioasa la Manastirea Patrangeni din judetul Alba

Aceasta manifestare ofera posibilitatea celor care participa de a admira, intr-un cadru natural de o rara frumusete, lucrarile de arta sacra realizate de catre participanti la tabara.

Manastirea Buna Vestire, Patrangeni, Alba
Organizatorii acestei manifestari cultural – religioase sunt Centrul de Creatie si Cercetare Sfantul Luca al Facultatii de Teologie Ortodoxa Cluj-Napoca si Manastirea Buna Vestire Patrangeni.

Manastirea Buna Vestire, Patrangeni, Alba

In loc de ramas bun...

Albumul foto complet este aici [click].

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: