Călător în România

Cetatea Făgăraș

on 25 August 2011

Orasul Fagaras si-a gasit locul in partea central-nordica a Depresiunii Fagaras, la 66 km de Brasov, 76 km de Sibiu si 114 km de Targu Mures. Il ajunge din urma DE 68 (DN1) si il strabate, desi orasul se afla la o altitudine cuprinsa intre 424 si 441 m.

Cetatea Fagarasului este un simbol ale acestor tinuturi si unul dintre cele mai importante monumente ale tarii noastre, ridicandu-si zidurile marcate de trecerea vremurilor in centrul orasului. Si nu ai cum sa ratezi centrul, datorita constructiei noii catedrale “Sfantul Ioan Botezatorul”, de-o dimensiune impresionanta.

Constructia complexului feudal din Fagaras a inceput la sfarsitul secolului al XIV-lea si de atunci a urmat un parcurs tumultuos. Mai multe informatii puteti gasi aici (click).

In prezent, Cetatea Fagarasului adaposteste Muzeul Tarii Fagarasului, Biblioteca Municipala Fagaras, precum si un restaurant-crama.

Pentru senzatii tari, puteti incerca turul virtual disponibil din doua puncte importante ale cetatii, pe site-ul Virtual Reality Brasov. Albumul foto complet este aici (click).

Pe 11 august au debutat evenimentele programate in cadrul proiectului „Cetatea Fagaras – Legenda vie“. Cu aceasta ocazie s-a deschis si targul de produse traditionale, iar cei care au intrat in Cetate au avut sansa de a degusta fel de fel de produse din Tara Fagarasului, dar si sa asculte povestile mesterilor populari veniti din toata zona.

In acest weekend, sunteti invitati sa petreceti in stil medieval la cetatea din Fagaras. Printre surprizele evenimentului se numara cavalerii, frumoasele domnite si concursuri speciale in urma carora puteti castiga o plimbare cu balonul de aer cald sau cufere incarcate cu premii.

Deschiderea oficiala a evenimentului de la Fagaras va avea loc vineri, la ora 16.00, cu o parada medievala inedita. Acela va fi si momentul in care cavalerii teutoni isi incep bataliile pentru cucerirea Cetatii Fagarasului.
Pentru detalii, click aici.


One response to “Cetatea Făgăraș

  1. […] disponibile informaţii de interes turistic despre 6 cetăţi din zona Braşovului: Cetatea Rupea, Cetatea Făgăraş, Cetatea Feldioara, Biserica Fortificată Prejmer, Biserica Fortificată Viscri, Biserica […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: