Călător în România

Rezervatia de ursi, Zarnesti

on 2 May 2012

Rezervatia de ursi, Zarnesti

LiBEARty Zarnesti, cu o suprafata de aproximativ 70 hectare de padure, este prima rezervatie naturala pentru ursii captivi din Romania. Este situata in padurea de pe dealul de la intrarea in Zarnesti, la 2km de drumul national Rasnov – Zarnesti – Sibiu.

Harta Rezervatia de ursi, Zarnesti

Existenta rezervatiei a fost posibila prin partneriatul primariei localitatii Zarnesti (care a concesionat terenul) cu Asociatia Milioane de prieteni din Brasov si WSPA (World Society for the Protection of Animals).

Sanctuarul Libearty a fost creat in memoria ursoaicei Maya si este astazi caminul a 55 de ursi bruni Europeni si a unui urs negru asiatic, toti ursii fiind salvati de la o viata cruda si abuziva de captivitate.

Cei mai multi ursi din rezervatie au fost salvati din cele mai mizerabile si minuscule custi fiind doar motiv de distractie pentru restaurante, hoteluri, fabrici, benzinarii, circuri sau chiar manastiri.

Rezervatia de ursi Zarnesti

Lidia

Rezervatia de ursi Zarnesti

Max

Rezervatia de ursi Zarnesti

Ursula si vulpita

Rezervatia nu este inca deschisa publicului larg, existand lucrari in desfasurare pentru amenajarea completa a tarcurilor. Insa, prin intermediul gazdelor am putut sa ne programam alaturi de un grup destul de numeros, pentru o vizita cu ghid. Tariful a fost de 25 lei de persoana, fara vreo restrictie la fotografiere.

->Click aici pentru conditiile de vizitare<-

-> Galeria foto completa <-


2 responses to “Rezervatia de ursi, Zarnesti

  1. Anonymous says:

    as dori sa se implice cineva si la gradina zoo din radauti -suceava acolo erau 3 ursi care din cauza spatiului mic sufereau f mult. mi as dori sa fie dusi la zarnesti si niciodata sa nu mai fie adusi ursi in gradina zoo daca nu li se ofera un spatiu adecvat.

  2. abia astept sa mai ajung in zona Zarnesti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: